כלכלה מעגלית

ICL מפתחת מוצרים ושיטות המאפשרים נטילת חלק ביצירתה של כלכלה מעגלית גלובלית, הן בדרך של פיתוח תהליכים במתקניה שלה והן באמצעות איתור הזדמנויות בשיתוף ענפי תעשייה אחרים, וזאת כחלק מהחשיבה העסקית של ICL. בנוסף, ICL מפתחת מוצרים המבוססים על תוצרי-הלוואי שלה עצמה על מנת לצמצם את זרמי הפסולת, ובוחנת כיצד מוצריה הקיימים פועלים במסגרת של מעגליות. \

על מנת להגיע לטביעת-רגל פחמנית נמוכה, יעילות שימוש במשאבים וכלכלה תחרותית, על חברות לבצע מעבר לכלכלות מעגליות. כלכלה מעגלית משמרת את ערכם של מוצרים, חומרים ומשאבים למשך זמן ארוך ככל הניתן, מפחיתה את הפקת הפסולת  וחוסכת באנרגיה. 

12.5
עד שנת 2030, הפחתה ניכרת של הפקת הפסולת באמצעות מניעה, הפחתה, מִחזוּר ושימוש חוזר.

על מנת למזער את ההשפעה הסביבתית של מוצרים בסוף מחזור חייהם, אימצה ICL את גישת 'התעשייה המשולבת'. על-פי גישה זו, תהליך הייצור התעשייתי הופך מתהליך לינארי, שבו משאבים גולמיים עוברים לאורך שרשרת הייצור ולבסוף הופכים לפסולת, לתהליך מעגלי שבו תוצרי הפסולת משמשים כתשומה בתהליכי ייצור אחרים.

בעוד ICL ממשיכה לפתח יותר ויותר מוצרים ברי-קיימא מזרמי הפסולת השונים המופקים בה, נעשים מאמצים אינטנסיביים לשלב את מוצריה ותוצרי-הלוואי שלה בתהליכים מעגליים. שרשראות הערך של ICL, המתאפיינות ברמת אינטגרציה גבוהה, עושות שימוש בתהליכים מתקדמים לניצול תפוקות תהליכיות ותוצרי-לוואי על מנת לאפשר המרה, ביחס עלות-תועלת גבוה, של חומרי גלם למוצרים בעלי ערך מוסף גבוה יותר. 

מוצר מעגלי חדש, שפותח לאחרונה על-ידי ICL מו"פ וחדשנות, נקרא "MagiK". MagiK פותח מזרם תוצרי-לוואי המופק כחלק מתהליך ייצור המגנזיום.

בחטיבת פתרונות הפוספט, ICL מחפשת אחר מקורות חלופיים לזרחן, מינרל חיוני לבריאותם של צמחים,  ממקורות שאינם סלע פוספט. מקורות חלופיים כאלה ניתן למצוא בתוצרי-לוואי מתהליכי ייצור, דוגמת בוצת שפכים.

סוגרים את המעגל

החידוש האחרון של ICL בתחום הכלכלה המעגלית הוא טכנולוגיית Pearl®; זרחן ממוחזר המסייע בסגירת מעגל הזרחן, בהפחתת אובדנו לסביבה הימית ובשימור משאבי סלע הפוספט העיקריים והמוגבלים לייצור דשנים קונבנציונליים. Pearl® מושב באופן בר-קיימא משפכים בעלי ריכוז זרחן גבוה, מזרמי שפכים שמקורם בשפכים עירוניים וכן שפכים מפעילות תעשייתית כגון כרייה, עיבוד מזון, וגידול חיות משק. תהליך ההשבה נעשה תוך שימוש בתהליך ייחודי המאפשר השבתו של גלעין סטרוביט טהור. הוכח כי סטרוביט הוא נכס לבריאות וצמיחת הצמח, והוא משולב בסדרת מוצרי ה-CRF פרימיום של ICL למדשאות, Sierrablen Plus.

קרא עוד

בחטיבת המוצרים התעשייתיים, ICL מתמקדת בהשבת ברום מזרמי פסולת שונים. בנוסף, בוחנת החברה כיצד יכולים מוצרי הדור החדש של מעכבי בעירה מתוצרתה לפעול במסגרת כלכלה מעגלית.

בישראל, מתקנים השייכים לחטיבת המוצרים התעשייתיים מעורבים ביוזמות כלכלה מעגלית הנוגעות למעגליות אנרגטית. כך למשל, מפעל ICL בנאות חובב רוכש תוצר-לוואי הקיטור מתחנת כוח חיצונית הממוקמת בקרבתו; ובמפעל ICL בסדום, מימן הנפלט כתוצר-לוואי משמש כיום כדלק במתקן להפחתת פליטות. 

כחלק מחזון הקיימות שלה לשנת 2030, ICL הציבה יעד להגדלת אימפקט הכלכלה המעגלית והחיסכון במים על-ידי הגדלת מִחזוּר זרמי פסולת ב-3% מדי שנה. מדד ביצוע (KPI) זה כולל הן שימוש חוזר פנימי בתוך אתרי ICL והן שימוש חוזר חיצוני בפסולת על-ידי שותפים חיצוניים.

פורום הכלכלה המעגלית של ICL מוצרים תעשייתיים

ICL מוצרים תעשייתיים הקימה פורום כלכלה מעגלית פנימי שמטרתו החלפת מידע ורעיונות בקשר למיזמי מִחזוּר פוטנציאליים ודיאלוג עם לקוחות. נציגים מחברות ICL באסיה, אירופה, ישראל וארה"ב חברו יחד על מנת למפות הזדמנויות כלכלה מעגלית הן בתוך ICL והן מחוצה לה.

שימוש כפול – ניצחון כפול

מיזם הקיימות Fibrisol Australia לצמצום השלכת חומרים יצר הזדמנות חדשה. מלח ממערבלי ניקוי יבש נשלח לשימוש חוזר בתעשיית עיבוד העור המקומית, לשם ניקוי קווי הייצור. מיזם כלכלה מעגלית זה מפחית את השלכת החומרים ומאפשר סימביוזה תעשייתית עם ענפי תעשייה אחרים, המשתמשים במקורות ברי-קיימא יותר למיקור חומרים.

מתוצר-לוואי לפתרון מצוין

ייצורו של מוצר מסוים במתקן ICL Gallipolis Ferry בארה"ב כרוך בהפקת כמות משמעותית של תוצר-לוואי מסוים. צוות המתקן, יחד עם אנשי המו"פ, בחנו את השימוש בתוצר-הלוואי ליישומי סלילת כבישים, שבו רשם תוצר-הלוואי תוצאות מצוינות ועבר את כל מבחני דירוג הביצועים. ICL מתכננת כעת את השקתו של התוצר כמוצר חדש, תוסף נוגד-שחיקה (anti-strip) ליישומי סלילה וכבישים.

מצטרפים ל-CR3 – המרכז להשבת ומִחזוּר משאבים

בעוד ICL מרחיבה את חזון הכלכלה והמשאבים המעגליים שלה, החברה פועלת לאיתור שותפויות מועילות לקידום חזון זה. לפיכך, ICL הצטרפה לפעילות המרכז להשבת ומִחזוּר משאבים CR3

CR3 מחויב להפוך למרכז מחקר שיתופי בתחום הטיפול האחראי במשאבי כדור הארץ. המרכז מתמקד בסיוע לתעשייה ביצירת עתיד בר-קיימא. CR3 מסייע בקידום טכנולוגיות להשבה, מִחזוּר ושימוש חוזר בחומרים לכל אורך תהליך הייצור. בכך נוצרות הזדמנויות לצמצום עלויות האנרגיה ולהגדלת הרווחיות, והכל תוך שמירה על משאבי הטבע.

סוגרים מעגל – תוכנית הפעולה של האיחוד האירופי למען כלכלה מעגלית

הנציבות האירופית אימצה מדיניות חדשה שמטרתה יצירתה של כלכלה תחרותית, יעילה מבחינת שימוש במשאבים, דלת פחמן ובת-קיימא. חבילת הכלכלה המעגלית כוללת מחויבות מקיפה לעיצוב אקולוגי (eco-design), פיתוח גישות אסטרטגיות ביחס לפלסטיקה וכימיקלים, יוזמה מרכזית למימון מיזמים חדשניים במסגרת תוכנית המחקר של האיחוד האירופי Horizon 2020, ופעולה ממוקדת בתחומים כדוגמת פלסטיקה, פסולת מזון, בנייה, חומרי גלם חיוניים, פסולת כרייה ותעשייה, צריכה ורכש ציבורי.

סדרת JOHA® SF – הדור החדש של מלחי אמולסיה

ICL רכיבי מזון מיוחדים מציגה את הדור החדש של מלחי האמולסיה JOHA® - סדרת JOHA® SF, המשמשת לאופטימיזציה של תכולת החלבון בגבינה מעובדת ותועלות משופרות.

מלחי האמולסיה החדשניים של ICL פותחו על מנת לצמצם את הצורך ברכיבים נוספים הנדרשים בדרך כלל בייצור מסורתי של חטיפי גבינה. מלחי JOHA מציעים יציבות מוגברת בהשוואה למלחי אמולסיה רגילים. כתוצאה מכך, מפתחי המוצרים יכולים ליצור מוצרי גבינה תחרותיים בעלויות אופטימליות. סדרת SF מתאימה במיוחד ליישומי גבינה מעובדת בתצורת ממרחים, חטיפים ומארזי נייר אלומיניום, וכן ליישומי תחליפי גבינה (cheese analog) ובפִּסטוּר-על (UHT)

פוספו-גבס – שימושים חדשים

במסגרת מאמצי הכלכלה המעגלית של YPH, מפתחת החברה מגוון שימושים שונים לפוספו-גבס. אחד מפתרונות אלה הוא שילוב פוספו-גבס בסלילת כבישים. פיילוט בקנה מידה מלא לבחינת השימוש בפוספו-גבס בסלילת כבישים צפוי להתבצע בשנת 2022. 

פתרון נוסף המצוי בבחינה בחלקות ניסוי ב-YPH הוא שימוש בפוספו-גבס כדשן. בחלקות הניסוי נזרעו סוגים שונים של עשבים ועצים, ויושמו בהן תרכובות שונות של דשן. לאחר מכן הוחל בניטור החלקות, כדי לבחון את ההשפעה הסביבתית. 

לולאת הפוליסטירן: השבת ברום

ICL היא אחת מייסדות-השותפות של מיזם המחזור "לולאת הפוליסטירן" (PolyStyrene Loop – PSL), שהציג מסגרת מִחזוּר לפוליסטירן מוקצף (PS, המכונה בישראל "קלקר") המכיל את מעכב הבעירה HBCD (הקסא-ברומו-ציקלו-דודקאן). המתקן של PolyStyrene Loop, הממוקם בהולנד, ממחזר פסולת EPS (פוליסטירן מורחב) מהריסת מבנים לכדי חומר גלם איכותי ורב-ערך. במסגרת התהליך מוסרים כל סוגי החומרים הזרים, כגון צמנט ושיירי חומרי בנייה אחרים, כמו גם תוסף עיכוב הבעירה המיושן HBCD, תוך השבת הברום רב-הערך המצוי בו, המועבר לשימוש חוזר בייצור מעכב הבעירה הפולימרי FR-112P. 

מפעל ההדגמה של PolyStyrene Loop  ממוקם ב-Terneuzen שבהולנד (סמוך לאתר ICL), פעל בין ספטמבר 2021 לתחילת שנת 2022, והיה בעל כושר טיפול בעד 3,300 טון פסולת פוליסטירן בשנה. 

קרא עוד
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.