חדשנות במזון וחלבונים חלופיים

מוצרי ICL לתעשיית המזון כוללים רכיבי מזון פונקציונליים ותוספי פוספט, המספקים פתרונות מרקם ויציבות לתעשיית הבשר המעובד, העופות, פירות הים, מוצרי החלב, המשקאות ומוצרי המאפה. פתרונות רכיבים אלו, לצד חלבוני חלב ומי-גבינה שמייצרת ICL, מסייעים להזין את אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה.  \

פעילות רכיבי המזון המיוחדים של ICL היא בעלת מעל 75 שנות ניסיון בתעשיית המזון. סל המוצרים המגוון שלה כולל מערכות רכיבים ופוספט פונקציונליות המספקות חומרי חציצה (buffering), ויסות חומציות, שימור חלבונים והארכת חיי מדף במגוון שווקים, לרבות הבשר, העופות, פירות הים, מוצרי החלב, המשקאות, מוצרי המאפה והחלבונים החלופיים. 

2.1
עד שנת 2030, חיסול הרעב והבטחת נגישות עבור כל בני האדם, בייחוד העניים וחסרי-הישע, לרבות פעוטות, למזון מספיק, מזין ובטיחותי בכל ימות השנה.
2.4
עד שנת 2030, הבטחת מערכות ייצור מזון בנות-קיימא ויישום פרקטיקות חקלאיות עמידות המגבירות את היצרנות והייצור, מסייעות בשימור מערכות אקולוגיות, מחזקות את יכולת ההסתגלות לשינוי אקלים, מזג-אוויר קיצוני, בצורת, שיטפונות ואסונות טבע אחרים, ומשפרות בהדרגה את איכות האדמה והקרקע.

חלבונים חלופיים

הטכנולוגיה החדשנית של ICL מאפשרת את ייצורם של מוצרי תחליף בשר, המהווים חלופה מבוקשת למוצרי בשר קונבנציונליים עבור צרכנים צמחוניים למחצה (flexitarian) ובעלי מודעות לתזונה בריאה, המבקשים להפחית את צריכת הבשר שלהם מבלי להתפשר על הטעם או המרקם.

ICL פיתחה טכנולוגיה קניינית המאפשרת ייצור חלבונים על בסיס צמחי, שכמעט לא ניתן להבחין בינם לבין מוצרים מסורתיים על בסיס בשר.

ICL פיתחה טכנולוגיה קניינית המאפשרת ייצור חלבונים על בסיס צמחי, שכמעט לא ניתן להבחין בינם לבין מוצרים מסורתיים על בסיס בשר. מדעני ICL המתמחים בנושא זה פיתחו דרכים לייצור מגוון רחב של מוצרים תחליפיים בהתאמה אישית, לרבות המבורגרים, נגיסי עוף, מקלות דגים, כדורי בשר, נקניקיות, ועוד.

ICL רכיבי מזון מיוחדים זכתה בפרסים רבים בזכות טכנולוגיה זו, לרבות פרס החדשנות לשנת 2019 מטעם FI (הכנס האירופי לחדשנות מזון) בקטגוריית החלבון בכנס שהתקיים בפריז שבצרפת, ובפרס "הרכיב החדשני ביותר" לשנת 2018 בתערוכה המקצועית FiSA בדרום אמריקה. 

לצד האתגרים המתעצמים לסביבה ולאקלים, גוברים גם המוּדעוּת והחששות בקרב הציבור. צרכנים רבים פועלים לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית שלהם באמצעות הפחתת צריכת הבשר ומעבר לחלופות נטולות בשר. ייצורם של מקורות חלבון על בסיס צמחי צורך פחות מים ומייצר פחות פחמן דו-חמצני בהשוואה לייצור חלבון קונבנציונלי מן החי, והופך אותם לבחירה תזונתית בת-קיימא יותר ובעלת השפעה סביבתית פחותה.

מתקן חדש לייצור חלבון חלופי

המתקן החדש של ICL לייצור חלבון חלופי נפתח בסוף שנת 2021. במתקן מייצר תחליף בשר על בסיס צמחי לשימוש חברות מזון, מפיצי שירותי מזון, מסעדות ורשתות מרכולים. השקעה משמעותית זו מייצגת הרחבה של סל רכיבי המזון המיוחדים של ICL ואת התמקדותה של החברה בפיתוח מוצרי מזון בריאים ויותר ברי-קיימא.

מתקן הייצור החדש, הנמצא בסנט-לואיס שבמיזורי, ארה"ב, צפוי לייצר מעל 6.8 מיליון ק"ג תחליפי בשר על בסיס צמחי מדי שנה.

במתקן החדש של ICL הופכים חלבון צמחי לסיבים בעלי מרקם דמוי-בשר, בהם ניתן להשתמש למגוון יישומי מזון כחלופה לבשר, עוף או פירות ים. הסיבים מצטיינים בטעם נקי, מרקם טבעי וגמישוּת בפורמולציות. המוצר המוגבר הינו טבעוני לחלוטין, נטול אלרגנים, עומד בדרישות כשרות יהודית ומוסלמית (חלאל), ונטול חומרים מהונדסים (non-GMO).

יצרני מזון מחפשים אחר חלופות נטולות-בשר המציעות ערך תזונתי, פונקציונלי ובר-קיימא בקטגוריית תחליפי הבשר, ואנו גאים לספק להם פתרון."

כריס מילינגטון, סמנכ"ל בכיר רכיבי מזון ומוצרי פוספט מיוחדים ב-ICL

הגברת היעילות וצמצום בזבוז המזון

12.3
עד שנת 2030, הפחתה של מחצית, במדידה לנפש, של בזבוז המזון הגלובלי ברמת הקמעונאי והצרכן, והפחתת אובדני המזון לאורך שרשראות הייצור והאספקה, לרבות אובדן לאחר קציר.

pHix-up – תערובת תחמוצת מגנזיום לאיזון pH

ICL השיקה מוצר חדש העוזר לאזן את רמת החומציות (pH) במעיים של פרות ולייצב את סביבת ההֶמְסֵס (rumen) במערכת העיכול של הפרה. איזון רמות החומציות חיוני לבריאות הפרה. כן נמצא כי השימוש ב-pHix-up מגביר את תפוקת החלב ומשפר את הרכבו (מגדיל את תכולת השומן בחלב).  

הארכת חיי המדף

אחסון גבינה מעובדת, "מחוץ למקרר", עם חיי מדף ארוכים מובטחים. כל הגבינות למריחה המעובדות, המיוצרות בשילוב סדרת מוצרי JOHA® של ICL, ניתנות לאחסון מחוץ למקרר, המאפשר חסכון באנרגיה.

חיי המדף הארוכים באופן יוצא מן הכלל (עד שנתיים) מתאפשרים הודות לתהליך הסטריליזציה והשימוש במלחי האמולסיה מסדרת JOHA®, ומפחיתים את בזבוז המזון. יתרון זה משמעותי במיוחד בכלכלות מתעוררות, שבהן אינה מובטחת שרשרת קירור סגורה למוצרי מזון. בנוסף, הדבר מגביר את בטיחות המזון. חיי המדף הארוכים יותר מגבירים את נגישותו של חלבון שמקורו במוצרי חלב לאוכלוסייה רחבה יותר.

סדרת JOHA® SF– הדור החדש של מלחי אמולסיה

ICL רכיבי מזון מיוחדים מציגה את הדור החדש של מלחי האמולסיה JOHA® – סדרת JOHA® SF, המשמשת לאופטימיזציה של תכולת החלבון בגבינה מעובדת ותועלות משופרות.

מלחי האמולסיה החדשניים של ICL פותחו על מנת לצמצם את הצורך ברכיבים נוספים הנדרשים בדרך כלל בייצור מסורתי של חטיפי גבינה. מלחי JOHA מציעים יציבות מוגברת בהשוואה למלחי אמולסיה רגילים. כתוצאה מכך, מפתחי המוצרים יכולים ליצור מוצרי גבינה תחרותיים בעלויות אופטימליות. סדרת SF מתאימה במיוחד ליישומי גבינה מעובדת בתצורת ממרחים, חטיפים ומארזי נייר אלומיניום, וכן ליישומי תחליפי גבינה (cheese analog) ובפִּסטוּר-על (UHT) של מוצרי חלב.

חסכון בחלבוני מזון בתעשיית מוצרי החלב

בכל יום, מעל 1% מסך התוצרת של מפעל ממוצע לייצור גבינות אינו יכול לשמש במוצרים המוגמרים ולהישלח ללקוחות. הסיבות לכך הן:

  • אובדן חומר בלתי-תואם עקב תנאי עיבוד;
  • אובדן גבן בתהליך ניקוז מי הגבינה;
  • גבינות שטרם נמכרו וחיי המדף שלהן קרובים לקיצם;
  • גבינה שאינה ניתנת למכירה כתוצאה מתהליכי האריזה, החיתוך והגירור.

הפתרונות של ICL מפחיתים אובדן גבן בשלב עיצוב הגבן. חתיכות קטנות שנותרות מחוץ לתבנית (כ-0.5% מסך מסת הגבינה) בדרך כלל אובדות. תהליכי הייצור של ICL עושים שימוש חוזר בחומר הגלם שהיה מתבזבז אלמלא כן לצורך ייצור גבינה מעובדת. תהליך זה מאפשר שמירה על ערך החלבון הגבוה של הגבינה לצריכת בני-אדם. החיסכון המצטבר בחומרים מפחית הן את הפסולת המיוצרת בתהליך והן זיהום מיותר לכל אורך שרשרת האספקה (עקב הצמצום בחומרי הגלם הנצרכים). 

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.