גישה ניהולית

ICL רואה עצמה מחויבת לביצועי ESG (סביבה, חברה וממשלה תאגידי) מן המדרגה הראשונה, לפיכך קבעה החברה קווים מנחים המציבים רף גבוה. החברה קבעה נהלים ומקפידה להבטיח התנהלות על פי כל הנהלים, הבקרות, תוכניות ההכשרה והמשאבים הנדרשים לשם השגת מצוינות בכל ממדי ה-ESG. מדדי הביצוע (KPIs) בתחומי ESG מהווים חלק אינטגרלי מהערכת ביצועיהם של מנהלים בכל הרמות ומוצמדים לתמריצים הכספיים למנהלים בכירים. \

ICL שואפת למזער את ההשפעה הסביבתית של פעילויותיה. החברה פועלת בארבע יבשות ומשווקת את מוצריה לאלפי לקוחות במעל 180 מדינות, תוך מתן מענה לצרכים המתפתחים של מיליוני בני אדם בכל העולם. על מנת לעשות זאת, עושה ICL שימוש במגוון משאבי טבע דוגמת חומרי גלם, אנרגיה ומים.. החברה מחזיקה בגישה מערכתית לניהול נושאים סביבתיים, הכוללת: הגברת מודעות, הקצאת משאבים משמעותיים למיתון סיכונים, פעילות אחראית ויישום פרקטיקות מיטביות. בכל רחבי החברה מתקיים מאמץ מתמשך ועקבי להפחתת ההשפעה הסביבתית בשילוב עם מצוינות וחדשנות. עובדי החברה עוברים הכשרות תקופתיות בנושאי ESG לכל אורך השנה, לרבות מאמץ מרוכז להגברת  המודעות במהלך שבוע ה-ESG הגלובלי המתקיים מדי שנה. מדדי ביצוע (KPIs) בתחומי ESG מהווים חלק אינטגרלי מהערכת הביצועים של מנהלים בכל הרמות, ומוצמדים לתמריצים הכספיים למנהלים בכירים.

ICL פועלת על-פי מסגרות גלובליות דוגמת CDP ו-GRI בדיווחיה. בנוסף, החברה החלה לדווח בהתאם למדדי SASB ושילבה גילויי  TCFD(כוח המשימה לגילויים פיננסיים בנושאי אקלים) בדוח השנתי לשנת 2021. ICL משלבת את יעדי הפיתוח בר-הקיימא של האו"ם (SDGs) בקביעת סדרי-העדיפויות המהותיים שלה. 

כחלק מאסטרטגיית ICL, מבצעת החברה על בסיס שנתי ניתוח ביצועי ESG וניתוח מהוּתיוּת בקרב מחזיקי עניין, אשר מסקנותיהם נסקרות על-ידי ההנהלה הבכירה בחברה. היחידות העסקיות של החברה מגבשות תוכניות פעולה על בסיס ניתוח זה. 

כחברת מינרלים מיוחדים, ICL מודעת להשפעה הפוטנציאלית של פעילויותיה ומוצריה. ביצועים בתחומי הסביבה, הבטיחות, הגהות והאבטחה מצויים בליבת מאמציה של ICL. לפיכך, החברה משקיעה בהגנת הסביבה, במניעת זיהום ובהגברת היעילות של מתקני הייצור שלה. במסגרת חזון הקיימוּת של ICL לשנת 2030, קבעה החברה יעדים לטווח הארוך והקצר לביצועי הקיימוּת שלה,לרבות מחויבות לאפס פליטות נטו (net zero) עד שנת 2050.

החברה משקיעה מאמצים ומשאבים ניכרים על מנת לעמוד בדרישות רגולציה וביעדי התאגיד, ונוקטת לשם כך בצעדים פרואקטיביים.

ICL מחויבת למיגורן של תקריות סביבה, בטיחות וגהות וקיימוּת, ולציות לכל הדרישות הרגולטוריות באמצעות נקיטת גישה פרואקטיבית המעצימה את העובדים ומעודדת אותם לזהות תנאים והתנהגויות מסוכנים וללמוד מהם על מנת למזער סיכונים.

החברה עושה מאמצים על מנת למגר נזק לסביבה ולבריאותו ובטיחותו של הציבור כתוצאה מן השפכים, הפליטות לאוויר והפסולת העלולים להיווצר במסגרת תהליך הייצור ובמהלך שלבים נוספים במחזור החיים של מוצרי החברה.

כחלק ממחוייבותה הגדירה החברה מדיניות ICL לסביבה, בטיחות וגהות (EHS&S) וכן לקיימוּת, במסגרת זו החברה לוקחת חלק ביוזמות שמטרתן הפחתת השפעתה הסביבתית. מאמצים אלה נעשים במספר מישורים, דוגמת שימוש אחראי במשאבי טבע, הגברת כלכלה מעגלית ויעילות אנרגטית, הפחתת זיהום אוויר ופסולת וניהול שימוש אחראי ו"סוף מחזור החיים" של מוצרי החברה. בנוסף, ICL פועלת לקידומו של דיאלוג כן ומתמשך עם מחזיקי-העניין בחברה. 

ביצועים בתחומי הסביבה, הבטיחות, הגהות והאבטחה הם מערכי הליבה של ICL.

הקווים המנחים הסביבתיים של החברה נוקטים בגישה פרואקטיבית, המתאפיינת באימוצם הוולונטרי של תוכניות ועקרונות בינלאומיים מתקדמים לניהול סביבתי, דוגמת השתתפות בתוכנית "טיפול אחראי במוצר" (Responsible Care) מטעם המועצה הבינלאומית של איגודי תעשיית הכימיקלים (International Council for Chemicals Associations – ICCA), המתבססת על עקרונות ניהול אחראי של מחזור חיי המוצר (Product Stewardship). ICL משלבת את עקרון "הזהירות המונעת" בפעילותה, כמו גם בפיתוח ובמכירה של מוצרי החברה.

כל האתרים צורכי האנרגיה העיקריים הוסמכו על ידי ISO 50001 או תקן הפנימי שווה ערך. סך הכל, 14 מתוך 17 האתרים הגדולים ביותר של ICL קיבלו הסמכה לפי תקן ISO, ואתרים אלו אחראים לכ-90% מסך צריכת האנרגיה הגלובלית של ICL.

ההשפעה הישירה של החברה נובעת מפעילותה התפעולית. נתוני הביצועים המדוּוחים מקיפים את כל אתרי הייצור המצויים בשליטתה התפעולית, למעט האתרים שחדשים שנרכשו לאחרונה בברזיל. המידע הנוגע למגוון ביולוגי ולכרייה רלוונטי לחמישה מאתרי הכרייה של ICL. גישה ניהולית זו חלה על כל הסוגיות הסביבתיות המהותיות. בתחומים שבהם ישנו מידע רלוונטי נוסף, המתייחס לסוגיה מהותית ספציפית, פרטים נוספים אלה ניתן למצוא בפרק העוסק בסוגיה הספציפית במסגרת דו"ח זה.

יישום מערכת ניהול חכמה לעסקים (Enterprise Smart Management – ESM)

כחלק מאסטרטגיית ICL לעתיד בר-קיימא וביצועי ESG ברמה גבוהה, גיבשה ICL פרויקט ESM הכולל מספר יעדים שאפתניים:

  1. האחדה ובקרה אפקטיבית של תהליכי התפעול ב-ICL.
  2. יצירת שקיפות ויישום תהליכי "ארגן לומד".
  3. הקמת סביבה ארגונית אשר נמצאת שליטה ויוזמה.

כדי להגשים יעדים אלה, יישמה ICL ברמה הגלובלית פתרונות ניהול מידע מובילים. מערכת ESM כוללת ניהול סיכונים תאגידי (ERM), מאפשרת ל-ICL לעקוב ולנתח אירועי EHSQ&S (סביבה, בטיחות וגהות, איכות וקיימוּת), לנהל ביצועי קיימוּת, לשמור על ציות, לבצע ביקורות, ועוד. הפתרונות יושמו בכל אתרי הייצור של ICL ובכמה מחברות הלוגיסטיקה העיקריות ומשרדי החברה בכל רחבי העולם, וכוללים אלפי משתמשים פעילים.

מדדי קיימות:
גילוי: 103-1
גילוי: 103-2
גילוי: 103-3
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.