בטיחות וגהות

ייצור תעשייתי, ובפרט תעשיות הכימיקלים והכרייה , מחייב נקיטת אמצעי הגנה לשמירה על בטיחות ובריאות העובד. להשגת ביצועי בטיחות מן המדרגה הראשונה, הציבה ICL יעד של "תרבות אפס תקריות". מערכת OEMS-EHS,  לניהול מצוינות תפעולית (סביבה, בטיחות וגהות), מספקת מסגרת ומבנה להנעת תהליכי מצוינות תפעולית הכוללת ביצועי בטיחות ומהימנות מובילים בכל רחבי הארגון. במסגרת זו, מקיימת ICL הערכות סיכונים תקופתיות, כמו גם ביקורות פנימיות וחיצוניות בכל פעילויותיה. תרגול תרחישי חירום, הדרכות צוותים ושיתוף בידע הם חלק מתוכנית העבודה השנתית באתרי החברה. כוח המשימה המיוחד של ICL להתמודדות עם נגיף הקורונה מתמקד בצמצום השפעתה של המגפה על עובדי החברה ועל הקהילות בקרבן היא פועלת. \

מערכת ניהול מצוינות תפעולית – OEMS-EHS

גישת HOP וחמשת עקרונות הבטיחות של ICL

חמשת עקרונות הבטיחות של ICL כוללים:

  • מחויבות ומעורבות
  • ניהול סיכונים
  • כשירות ארגונית
  • ארגון לומד
  • מערכת ESM

מתודולוגיית HOP (התנהגות אנושית וארגונית – Human and Organizational Performance) , תומכת בחמשת עקרונות הבטיחות של ICL ומקדמת איתור מוקדם ומניעה של תקריות. ראשיתה של מתודולוגיית HOP , המתמקדת בגורם האנושי בבטיחות,  היא בהנחת היסוד שטעות אנוש היא בלתי נמנעת, וכי טעות היא תסמין לבעיות במערכות ארגוניות. גישת HOP חותרת לפתח שקיפות ארגונית ודיאלוג, כמו גם למידה ויצירה של מנגנוני הגנה, בכדי להבטיח שעובדים ישובו הביתה בשלום.

מחויבות ומעורבות

הבטחת בטיחותם וביטחונם של עובדי ICL, עובדי קבלן באתריה  וכן אורחים, מפיצים, ספקים וקהילות שבקרבן ממוקמים אתרי החברה, מהווה חלק מ'מדיניות ICL לסביבה, בטיחות, גהות ואבטחה'.

ICL מיישמת מערכת תמריצים המבוססים על יעדי ביצוע בתחומי סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית (EHS)), הנהלת החברה , כמו גם כלל עובדי החברה, עוברים הערכות ביצועים אל מול יעדי ביצוע אלה. הנהלת החברה אף עוברת הכשרה תקופתית מיוחדת בתחום הסביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית, שמטרתה להעמיק את ההבנה בתחום הבטיחות התעשייתית. מנהלי המפעלים אחראים ליישום מתודולוגיית HOP ולגלות מעורבות מתמשכת בפעילויות ובשגרות שנועדו לקדם את יעדי הביצוע במרכזיים בתחומי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית. בנוסף, דירקטוריון החברה מינה את ועדת הדירקטוריון לבטיחות, סביבה, אקלים, גיוון, הכללה וקשרי ציבור לסייע בידו במילוי החובות נוגעים לתחומי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית.

בכמה מאתרי ICL מוענקים פרסים על קידום תרבות של בטיחות , הן לעובדים בהעסקה ישירה והן לעובדי קבלן.

נושאי בטיחות וגהות נכללים גם במרבית הסכמי העבודה של עובדי ICL. כך למשל, הסכמי העבודה של החברה בישראל מקיפים את נושאי הבטיחות והגהות הבאים:

  • ציוד מגן אישי
  • ועדות בטיחות וגהות משותפות לעובדים ולהנהלה
  • השתתפות נציגי העובדים בבדיקות וביקורות בטיחות ובתחקירי תאונות
  • הכשרה והדרכה בתחומי בטיחות וגהות
  • מנגנון תלונות – הזכות לסרב לבצע עבודה שאינה בטיחותית
  • בדיקות תקופתיות
  • אכיפה

ניהול סיכוני בטיחות

עקרון ניהול הסיכונים ב-ICL מתמקד בתהליכים בחברה, לרבות בנושאי סביבה ובטיחות, בכל אתרי החברה. לשם יישום עקרון זה, משקיעה החברה בפיתוח ויישום פעולות לאור הנחיות מסגרת ה-CCPS. בכל אתר ICL מתבצעות הערכות בהתאם לתקנות השונות הכוללת את דירקטיבת Seveso של האיחוד האירופי, תקנות ניהול בטיחות תהליכים (Process Safety Management – PSM) של מִנהל הבטיחות והגהות של ארה"ב (OSHA), ורגולציית בקרת בטיחות, גהות וסביבה של מניעת תאונות בקנה מידה גדול (UKHSE Control of Major Accidents) בבריטניה.

 

סקרי הסיכונים כוללים, בין היתר, התמקדות בתהליכים תפעוליים, נכסים, פעילויות ומפגעים תעסוקתיים – מתוך כוונה למנוע היחשפותם של עובדים לחומרים מסוכנים ולסיכונים תהליכיים.

ניהול משברים ומצבי חירום

היערכות ICL לניהול משברים ומצבי חירום חותרת לצמצם, לרסן ולמתן את השפעותיהם של מצבי חירום דוגמת אסונות טבע, דליפות חומרים מסוכנים ועוד.

כחלק מעקרון הכשירות הארגונית, ועל מנת להבטיח תגובה נאותה למצבי חירום תעשייתיים ואסונות טבע, מפתחת ICL צוותים מאומנים, מיומנים ומצוידים היטב לתגובה במקרי חירום, הפרוסים באתרי הייצור של החברה. צוותי החירום, כמו גם עובדים רלוונטיים אחרים, מבצעים תרגולי חירום בתרחישים שונים, על-פי תוכנית שנתית.

ICL הטמיעה תוכנה ייעודית לתמיכה בתהליכים אלה. עובדים מדווחים מידע בזמן אמת, כך שמתאפשר מתן מענה מתאים למצבי חירום ומשבר.

כשירות ארגונית

החברה עוסקת בפיתוח מטריצת מיומנויות וידע בתחומי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית, לקידום כשירות ארגונית. כשירות ארגונית מוגדרת בהתאם לטיב הכשרתם וכשירותם של העובדים לבצע את המשימות המוטלות עליהם ובאמצעות מטריצה המגדירה את המומחיות הנדרשת בכל רמות הארגון בתחומי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית. התוכנית נועדה לתמוך בעקרון ניהול הסיכונים, תוך פיתוח מומחיות בביצוע ניתוח בטיחות תפקיד (JSA) וניתוח מפגעים תהליכיים, כמו גם יישום של אמות המידה ונהלי הסביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית הגלובליים של החברה . כל העובדים נדרשים לעבור הכשרות בקשר עם כל תהליכי ונהלי הבטיחות הרלוונטיים לתפקידם הספציפי בחברה.

בריאות וגהות עובדים

ICL מנהלת את מתודולוגיית הגהות התעסוקתית והתעשייתית שלה על מנת לזהות, להעריך ולמזער את חשיפתם של עובדיה למפגעי גהות תעסוקתית. כחברה בתעשיית הכימיקלים, ICL נדרשת לנהל ולצמצם את הסיכון הכרוך בחשיפה פוטנציאלית ומסוכנת לחומרים, תהליכים, ייצור וכרייה.

קרא עוד

הגברת הבטיחות בעבודת עובדי קבלן

חזונה של ICL הוא להוביל בתחום פרקטיקות הבטיחות. לשם כך, החברה מוודאת שעובדי קבלן באתריה יוכשרו  בניהול בטיחות פרואקטיבי, וכי הם מחזיקים במיומנויות ובידע המתאימים לצורך ביצוע עבודתם באופן בטיחותי. החברה מבצעת הערכות בטיחות תקופתיות של קבלנים כדי לאתר כיצד ניתן לשפר הבטיחות בצורה היעילה ביותר, במסגרת הערכה זו, הקבלנים מדורגים במספר קטגוריות בטיחות ספציפיות, כגון:

  • ביצוע הכשרות וניהול סיכונים;
  • שימוש נאות בציוד בטיחות;
  • תקינות בטיחותית של רכבים וכלים המשמשים בפעילות;
  • ארגון וסידור נאות של שטח העבודה;
  • ביצוע סקרי בטיחות ספציפיים לאתר העבודה בטרם תחילת העבודות;
  • ביצוע מטלות בהתאם לתוכניות העבודה וטופסי היתר העבודה (PTW);
  • מספר וחומרת התקריות;
  • דיווח תקריות/מפגעים.

עם תום ההערכה, קבלנים מצטיינים זוכים לתעודת הערכה. בנוסף, היכן שהתגלו פערים, החברה פועלת בשיתוף עם הקבלנים לשיפור הביצועים.

ארגון לומד

ICL מקיימת הכשרות בטיחות תקופתיות, כמו גם מערכות בקרת הסמכות לכל העובדים, ספקי השירותים, עובדי הקבלן, וכל אדם אחר המגיע לביצוע עבודה באתרי החברה. זאת במטרה ליצור תרבות של למידה הן מכישלונות והן מהצלחות בכל רחבי הארגון. ניתוח תאונות ואירועי "כמעט ונפגע" מתבצע בכל אתרי החברה. ועדות ופורומים ייעודיים ל- סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית כוללים ניתוח תקריות בטיחות, לרבות דיון בלקחים ובצעדי תיקון ומניעה שננקטו.

שבוע ESG גלובלי ב-ICL

בכל שנה מקיימת החברה שבוע ESG גלובלי, הכולל הכשרות ופעילויות בתחומים: סביבה, בטיחות וגהות, קשרי קהילה והתנדבות, הבטחת איכות, קיימוּת, גיוון והכללה, ציות ומשפט. מטרת האירוע היא לקדם מודעות, מעורבות ותהליכי שיתוף ידע בתוך החברה.

כחלק מן הסדנאות אשר ניתנו במהלך שבוע ה-ESG של שנת 2021, השתתפו העובדים בפעילויות שכללו תרגול תרחישים , תרגולי בטיחות ולמידה מתקריות סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית במטרה להגביר את הבטיחות בתהליכי ייצור. פעילויות נוספות כללו הדרכה לנהיגה בטוחה, הדרכות בנושאי בטיחות בבית, הרצאות בנושא ניהול אורח חיים בריא, ועוד.

תעשייה 4.0

שימוש בטכנולוגיה ב-ICL מביא לניהול טוב יותר של מידע, ומאפשר משוב נתונים בזמן-אמת. חדשנות בתחומי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית מהווה חלק מתפיסת מתודולוגיית  "תעשייה 4.0". טכנולוגיות חדשות יסייעו לחברה להיות עמידה יותר, להפחית את טעויות האנוש ולמנוע משברים. החברה משלבת טכנולוגיות חדשניות כדי להגביר את רמת הבטיחות עבור עובדיה ונכסיה. תהליכי דיגיטציה מתנהלים במספר מישורים בנוגע למניעה, מיפוי ודיווח תקריות ותאונות.

מערכות ESM

כל תהליכי הציות והסיכונים בתחומי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית בחברה נתמכים על-ידי מערכות ESM (מערכת חכמה לניהול עסקים). המערכות מאפשרות לעובדים לשלוח הודעות בדבר סוגיות ומפגעים המתגלים להם או העולים תוך כדי עבודתם, ולקבל בתגובה עדכונים בדבר צעדים שננקטו לפתרון הסוגיות או להסרת המפגעים. הסרתם של מפגעים בטרם קרות תאונה מפחיתה את הסיכון לפגיעות. מערכות ה-ESM מסייעת למנהלים ולעובדים לעקוב ולנתח ביצועים תפעוליים. מנהלי המפעלים אחראים לביצוע ויישום התוכנית למעורבות מתמשכת בפעילויות ושגרות.

למידע נוסף בדבר ניהול נושאי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית ב-ICL, ראו הדוח השנתי של ICL לשנת 2021.

מדדי קיימות:
גילוי: 103-1
גילוי: 403-1
גילוי: 403-2
גילוי: 403-8
גילוי: 403-9
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.