מצוינות וחדשנות תפעולית

יחידת החדשנות התפעולית של ICL מיישמת שיטות פורצות-דרך בביצועיה התפעוליים של החברה, באמצעות טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות ומתודולוגיות תרבות ארגונית חדשניות. \

אחת הפעילויות האסטרטגיות ביותר של ICL היא "תוכנית מגדלור"(ICL Lighthouse), שמטרתה להפוך את מפעלי ICL למפעלים חכמים. לשם כך, פיתחה החברה אסטרטגיה ייחודית המשקיעה בפיתוח כישורי העובדים עבור תפקידי העתיד. על אלה נמנים הסמכה אזרחית כמדעני נתונים (data scientist), הכשרת מפתחי בינה עסקית (business intelligence), מפתחי מציאות רבודה (AR), מפעילי רחפנים, סריקה והדפסה בתלת-ממד, ועוד. המתודולוגיה מבוססת על שנים רבות של ניסיון ומאות מיזמי תעשייה 4.0, וטומנת בחובה שיפורים משמעותיים בביצועי ייצור, יעילות גבוהה יותר בניצול חומרי גלם, צריכת אנרגיה נמוכה יותר, הגדלת כושר ייצור ותפוקה, הפחתת תוצרי-לוואי וקיימוּת משופרת.

המתודולוגיה מכילה חמישה נדבכים:

  1. יישום בינה מלאכותית בבקרת תהליכים אוטונומית
  2. שימוש ברובוטיקה ורחפנים לפעולות פיקוח, תפעול ותחזוקה
  3. שיפור זרימת המידע באמצעות שימוש במציאות מדומה ורבודה (VR ו-AR)
  4. שימוש ב"אינטרנט של הדברים" (IoT) וחיישנים חכמים לצורך מדידה מתמשכת של איכות חומרים תהליכיים ומוצרים מוגמרים
  5. יישום כלי ה"אינטרנט של הדברים" (IoT) לתחזוקה צופה-פני-עתיד (predictive maintenance)

רחפנים והתקנים רובוטיים אוטונומיים המשמשים באתרי ICL מצוידים החיישנים חכמים ורגישים, המנטרים פעילויות בשטח וממעוף הציפור, מבטלים את הצורך בביצוע עבודות בסביבות מסוכנות על-ידי עובדי החברה, ומאפשרים את ביצוען של שגרות תפעוליות במהירות ובדייקנות.

פעילות זו צועדת יד ביד עם האסטרטגיה של ICL למיצוב החברה ברמה הגבוהה ביותר מבחינת ביצועי בטיחות ואחריות סביבתית. בכל הנוגע לבטיחות, ICL מטפחת תרבות איתנה של בטיחות ומודעות מוגברת, ומגיעה לביצועי בטיחות ברמת הרביעון העליון בכל אחד מענפי התעשייה שבהם היא פועלת. באשר לאחריות סביבתית, החברה פועלת לאורה של מחויבות ברורה לציות סביבתי מלא ואף יותר מכך, ונוקטת בגישה פרואקטיבית על מנת להבטיח את זכותה של ICL לפעול.



שימוש ברחפנים לביצוע שגרות תפעוליות

רחפנים הפכו לכלי אפקטיבי לביצוע משימות העלולות להיות מסוכנות לביצוע עבור בני-אדם. בסביבה של מפעלי ייצור, בנוסף לחיסכון בזמן וכסף, הרחפנים מספקים גם של יעילות קווי ייצור. אתרי המפעלים שלICL בישראל, בשיתוף-פעולה עם יחידת החדשנות התפעולית של ICL, יישמו מערכות רחפנים אוטונומיות, המספקים טווח מלא של שירותים באתרי ICL בים המלח וברותם, לרבות בדיקת רשתות קווי מתח גבוה, ניטור ציוד, בדיקות תחזוקה במקומות קשים להגעה ו/או מסוכנים, ניטור מערכות אבטחה, שיפור הבטיחות, נשיאת דגימות למעבדות והפעלת רובוטים אוטונומיים לביצוע בדיקות שגרתיות בשטח.

טכנולוגיה לבישה ונגישה

חזונה של ICLהוא שימוש בטכנולוגיה לבישה, בשילוב עם מציאות מדומה (VR) כדי לסייע למפעילים בשטח להתחבר לחדרי בקרה, לספק תמיכה מרחוק, שימוש במציאות מדומה בפעילויות הכשרה, ולאפשר שימוש בטכנולוגיה ללא מגע יד אדם. יישום הטכנולוגיה יתמקד בחלקו בהדרכות בטיחות וירטואליות, הדמיית אירועים ותקריות, והכשרה של העובדים בדבר התגובה המתאימה. טכנולוגיה לבישה, בשילוב עם יכולות מציאות מדומה (VR), יוצרת הזדמנות המאפשרת נגישות ושיפור זרימת המידע במסגרת שגרות תפעול, תחזוקה ובטיחות.

כחלק מאסטרטגיית השינוי "סדנת המגדלור", החלה ICL בפיתוח עמדות עבודה חכמות המאפשרות מסירת הוראות ויזואליות תלת-ממדיות לצוותי תחזוקה. טכנולוגיה זו מאפשרת שיתוף בפרקטיקות מיטביות ושיפור איכות התחזוקה. 

למידת מכונה והאינטרנט של הדברים (IoT)

ICL מיישמת מודלים של למידת מכונה העושים שימוש ב"נתוני עתק" (big data) לשם אופטימיזציה של ביצועי קווי הייצור שלה ולשם זיהוי מוקדם של כשלים. התוצאה היא בקרת תהליכים יעילה, בטיחותית ומבוססת יותר.

חלק מפתרונות ה-IoT של ICL בתחום תחזוקה צופה-פני-עתיד כוללים כלי דימות אולטראסוני המזהה דליפות לחץ אוויר והפרעות חשמליות, חיישני ויברציות חכמים הצופים כשלים בציוד ומציעים את דרך התיקון המתאימה.

איתור יישומים חדשים לתוצרי לוואי ומוצרים באמצעות כריית מידע ובינה מלאכותית

כמה ממוצריה של ICL ותוצרי הלוואי שלה יכולים לשמש כחומרי גלם במוצרים או יישומים נוספים, ובכך לקדם שימוש חוזר וכלכלה מעגלית.

ICL עושה שימוש בכריית מידע כדי להאיץ את איתורם של יישומים פוטנציאליים כאלה, וכבר נהנתה מתוצאות פורצות דרך בנוגע לשימושים חדשים לתוצרי-הלוואי שלה. האסטרטגיה לעשות שימוש בכריית מידע כדי לנתח היקף עצום של מאמרים ופטנטים, על מנת לזהות חומרי גלם מקבילים בעלי אותן תכונות כשל תוצרי-הלוואי, ולזהות שימושים נוספים עבורם.  

מתודולוגיות לחשיבה יצירתית

ICL מיישמת מתודולוגיות חשיבה חדשנית מערכתית (Systematic Inventive Thinking – SIT), המקדמת למידה הדדית, יצירתיות, ניתוח מעמיק וחקירה שיטתית. באמצעות שילוב שיטות החשיבה היצירתית של SITעם הידע והניסיון של העובדים, ממנפת החברה את משאביה כדי להגביר את היעילות, לחזק את כישורי פתרון הבעיות, וליצור פתרונות בעלי אימפקט גדול יותר.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.