מניעת שחיתות והונאה

ICL מחויבת למניעת מעשי שוחד, שחיתות והונאה בכל היבטי עסקיה ופעילותה. לתכלית זו גיבשה החברה שתי תוכניות גלובליות לאורן של פרקטיקות מיטביות שזכו להכרה בינלאומית: התוכנית למניעת שוחד ושחיתות, והתוכנית לניהול סיכוני הונאה. \

תוכנית ICL למניעת שוחד ושחיתות (ABC – Anti-Bribery and Corruption)

תוכנית ABC אושרה על-ידי דירקטוריון ICL בשנת 2014. מסמך המדיניות למניעת שוחד ושחיתות וספר ההדרכה, שפורסמו בהמשך אותה שנה ועודכנו בשנת 2021, קובעים את מחויבותה של החברה לאפס סובלנות למעשי שוחד. בנוסף, כלים אלה מספקים לעובדים הדרכה ודוגמאות מפורטות באשר לדרכים לזיהוי והימנעות ממעשי שוחד במצבים עסקיים נפוצים. 

הערכה ראשונית של סיכונים ברמה גבוהה זיהתה את אזורי הסיכון הבאים, המהווים את מוקדיה העיקריים של התוכנית:

  • עבודה עם ממשלות ופקידי ממשל
  • עבודה עם צדדים שלישיים
  • מתנות ואירוח
  • תרומות וחסויות

מדיניות ונוהל ICL בדבר בדיקת נאותות של צדדים שלישיים מבטיחים שכל השותפים העסקיים החיצוניים המקיימים מגעים עם רשויות ופקידי ממשל במהלך מתן שירותים ל-ICL, עוברים בדיקות רקע, נותנים הסכמה בכתב לפעול בהתאם לקוד האתי של ICL ולמדיניותה למניעת שוחד ושחיתות, ומספקים מידע בדבר הבעלות בהם, הנהלתם, רישומם העסקי והפרקטיקות העסקיות הנהוגות בהם. בדיקות רקע וחקירות נוספות מתבצעות לפי הצורך, בהתאם לרמת הסיכון. מדיניות ונוהל אלו חלים גם על סוכני מכירות, מפיצים, סוחרים ומתווכים אחרים המייצגים את ICL אל מול לקוחות הקצה שלה בשווקים.

מדיניות המתנות וההטבות של ICL מחייבת את כל העובדים לקבל אישור מראש לעניין מתנות ואירוח בערך גבוה וכאלו בהם מעורבים פקידי ממשל. מדיניות המתנות וההטבות חלה על כל עובדי ICL בכל מקום בעולם. המדיניות חלה הן על מתן והן על קבלה של מתנות והטבות. תזכורות בדבר הוראות המדיניות מופצות באופן שגרתי לעובדים לפני החגים והחופשות העיקריים באזורם או מקום פעילותם. 

נוהל ICL בדבר קשרי קהילה ותרומות מחייב בדיקת רקע של כל הארגונים השותפים וגורמים אחרים המקבלים תרומות, בכסף או בשווה-כסף, ללא קשר לשווי התרומה. תרומות בערך העולה על הסף הקבוע בנוהל מחייבות תהליך בקשה ובחינה קפדני יותר.  

נהלים אלה מוטמעים באמצעות הדרכות פרונטליות ומקוונות לכל העובדים החדשים בתפקידי ניהול, מכירות, שירות לקוחות, כספים וחשבות, ורכש. עובדים קיימים עוברים הדרכות ריענון על בסיס תקופתי.

נקבעו מנגנוני בקרה שנועדו להבטיח כי גורמים שלא אושרו בכפוף לדרישות מדיניות בדיקת הנאותות לצדדים שלישיים לא יירשמו כספקים או כלקוחות במערכות המידע של החברה, ולא יקבלו תשלומים. דרישות אלו נתמכות בבקרות במסגרת תוכניות אכיפה אחרות, ובהן:

  • סינון גורמים מוגבלים במסגרת תוכנית האכיפה בתחום הסחר, המבטיחה סריקה של כל הלקוחות והספקים אל מול רשימות ממשלתיות של גורמים הנתונים לסנקציות עקב פעילות בלתי-חוקית, לרבות טרור, סחר בסמים ומעשי שוחד;
  • בקרות למניעת הלבנת הון מונעות ביצוע תשלומים במזומן, ומחייבות בדיקה של כל התשלומים המועברים אל או מתקבלים ממדינות שאינן מקום מושבו או פעילותו העסקית של הצד השני;
  • ICL אינה מעניקה תרומות, כספיות או אחרות, לפוליטיקאים או לגופים פוליטיים.

 

הציות למדיניות, לנהלים ולבקרות בתחומי ABC (מניעת שוחד ושחיתות) מנוטר באמצעים שונים, דוגמת בדיקת דיווחי הוצאות בדבר עלויות מתנות, הטבות ואירוח בלתי-מורשות, כמו גם בדיקת תשלומי עמלות מכירה, במטרה לוודא כי רק גורמים מאושרים יקבלו תשלום. החברה אף מאתרת הוצאות בלתי-מורשות באמצעות ביקורות, ומשלבת לקחים שהופקו הן מביקורות והן מאמצעי הניטור כחלק מהמדיניות, הנהלים והתוכניות הרלוונטיים.

תוכנית ICL לניהול סיכוני הונאה

התוכנית לניהול סיכוני הונאה מבטיחה ש-ICL תנקוט בגישה מערכתית לאיתור וצמצום סיכוני הונאה בכל רחבי הארגון, בהתאם למדריך COSO לניהול סיכוני הונאה (2016). מתקיימת הקצאה פרואקטיבית של משאבים לסיכונים ולסוגיות המשקפים את הסיכון הרב ביותר.

מדיניות ניהול סיכוני ההונאה ותוכנית המסגרת קובעות גישת אפס הסובלנות בחברה למעשי הונאה, המוגדרים ככל מעשה או מחדל מכוונים שנועדו להטעות אחרים, שתוצאתם הפסד לחברה ו/או רווח למבצעיהם. בנוסף, מוגדרים בהם תפקידיהם ותחומי אחריותם של גורמי הנהלה, אכיפה, ייעוץ משפטי, אבטחה גלובלית, משאבי אנוש, ביקורת פנים ואבטחת מערכות מידע בחברה, בקשר למניעה, איתור וחקירה של מעשי הונאה. התוכנית נתונה לפיקוחה של ועדת היגוי בין-מחלקתית לניהול סיכוני הונאה, ומנוהלת על-ידי מנהל תוכנית גלובלי. 

המדריך התפעולי למניעת הונאות פותח בחברה בשנת 2016, על בסיסה של הערכת סיכונים מקיפה שבוצעה באחד מאתרי הייצור המרכזיים של החברה, ואמצעי בקרה מוגברים יושמו בכל אזורי הפעילות של ICL ברחבי העולם. הערכת סיכונים נוספת שבוצעה ביחס לפונקציות גלובליות הובילה להגברה נוספת של אמצעי הבקרה בישראל. ICL ממשיכה לקיים הערכות סיכונים ממוקדות ביחס לאזורים ולתחומים עסקיים הנחשבים לבעלי סיכון גבוה יחסית.

מוקד עיקרי בתוכנית זו הוא איתור ומניעה של הונאות "הנדסה חברתית" באמצעות התקפות דיוג (phishing) תוך שימוש בדואר אלקטרוני ובאמצעי תקשורת אלקטרונית אחרים. עובדים בכל רחבי ICL עוברים הדרכה לזיהוי ודיווח על ניסיונות דיוג, באמצעות פעילויות הדרכה פרונטליות ומקוונות, כמו גם על-ידי שימוש בתרגילי דיוג ממוקדים.

יישומם של אמצעי הבקרה מנוטר באופן מערכתי על-ידי בדיקות פתע של רמת האכיפה בעסקאות נקודתיות, בהתאם לתוכנית ניטור מבוססת-סיכון.

נוהל מורשי חתימה בחשבונות החברה

ICL גיבשה נוהל בדבר זכויות והרשאות חתימה. על-פי מדיניות החברה, נדרשת חתימתם של שני מורשי חתימה מוגדרים על מנת ליצור חיוב בעל תוקף חוקי בכל התקשרות חוזית או פעולה משפטית.

מדדי קיימות:
גילוי: 102-16
גילוי: 102-17
גילוי: 102-25
גילוי: 103-1
גילוי: 103-2
גילוי: 205-2
גילוי: 415-1
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.