אודות הדוח

דוח האחריות התאגידית (ESG) של ICL מתאר את גישת החברה לנושאי ESG (סביבה, חברה, ממשל תאגידי) ואת הצעדים שבהם נקטה במהלך שנת 2021 לקידומן של פרקטיקות עסקיות אחראיות ובנות-קיימא. זו השנה השתים-עשרה ברציפות שבה ICL מפרסמת דוח GRI מלא. \

ICL ממשיכה לחזק את פרקטיקות איסוף המידע והדיווח שלה, תוך הגברת יעילותן בכל תחומי הפעילות של החברה. בכל המקרים, הנתונים הכלולים בדוח זה מתייחסים לשנה הקלנדרית 2021, למעט אם צוין אחרת. ביחס למרבית המדדים הכמותיים, הוצגו גם נתונים משנים קודמות כבסיס להשוואה. הדוח הקודם של ICL התייחס לשנת 2020 ופורסם באמצע 2021. 

המידע הכמותי בדוח זה מתייחס לכל החטיבות והיחידות העסקיות של ICL. דוח זה סוקר את כל פעילויותיה הגלובליות של ICL, המהוות כ-90% מפעילותה העסקית.

למעט אם צוין אחרת, כל הנתונים הכמותיים בדוח מבוססים על גישת השליטה התפעולית מבחינת גבולות הדיווח. הדוח כולל (בין היתר) מידע בדבר מיזם משותף משמעותי (YPH). הקמתו של המיזם המשותף YPH, בשיתוף עם חברה סינית, הושלמה בסוף 2015. 

בינואר 2021 השלימה החברה את רכישת Agro Fertiláqua Participações S.A., אחת החברות המובילות בברזיל בתחום מוצרים מיוחדים להזנת הצמח, וביולי 2021 רכשה החברה את פעילות הזנת הצמח הדרום-אמריקנית של Compass Minerals América do Sul S.A. (להלן –ADS). מכיוון שרכישות אלו הושלמו יחסית לאחרונה, המידע הסביבתי (פליטות גזי חממה, צריכת אנרגיה וכו') המוצג בדוח זה אינו כולל נתונים מאתרים אלה. נתוני אתרים אלה כן נכללים בגילויים בנושאי בטיחות ופיננסים, למעט אם צוין אחרת.

ביולי 2021 השלימה החברה את מכירת Jiaxing ICL Chemical Co. Ltd (ICL Zhapu), חלק ממגזר המוצרים התעשייתיים של החברה, לחברת China Sanjiang Fine Chemicals Company Limited.

LYG– במהלך שנת 2021 הפסיקה ICL את פעילותה באתר LYG עקב בקשת הרשויות בסין להעתיק את המפעל או להפסיק את פעילותו.

רשימה של ישויות ICL העיקריות הנכללות בדוח זה ניתן למצוא בתרשים המבנה הארגוני של החברה, המופיע בדוח השנתי של ICL לשנת 2021 (ראו באור 24 – ישויות משמעותיות בקבוצה). 

לאור קביעתם של יעדים עדכניים ב-ICL ביחס לגזי חממה ומדדים סביבתיים אחרים, נקבעה גם שנת בסיס חדשה להשוואה, שנת 2018. זוהי גם הזדמנות להציג היקף רלוונטי יותר של ישויות הנכללות בחישוב פליטות גזי חממה ואחרים. החל בשנת 2019, ICL מפעילה תחנת מחז"מ חדשה ויעילה בסדום, המספקת כיום את מרבית צריכת החשמל לכל אתרי ICL בישראל ומחליפה חשמל שנרכש בעבר על-ידי ICL ישראל ממקורות חיצוניים, מה שהביא להשפעה מסוימת על חלק מן המדדים הסביבתיים. באתר ICL Boulby, השינוי בפעילות הייצור והמעבר מכריית אשלג לכריית פוליהליט בלבד הפחיתו את ההזרמות לים הצפוני. שינוי זה הביא להשפעה גם על מדדים סביבתיים אחרים.

המידע נאסף באמצעים פנימיים על-ידי מחלקת הקיימוּת הגלובלית בחברה, המתמחה בתחומי סביבה, משאבי אנוש, בטיחות, אתיקה, ממשל תאגידי, תרומה ומעורבות קהילתית ועוד. מידע סביבתי וחברתי נאסף מעשרות אתרי ICL בכל רחבי העולם. חלק ניכר מן המידע הכמותי בתחומי EHS נאסף באמצעות שימוש במערכת דיווחי הקיימוּת הממוחשבת של ICL. החברה ממשיכה במאמציה להוסיף ולהעמיק את שקיפות הדיווחים ולהרחיב את היקף הנתונים בנושאי סביבה, בטיחות, מגוון תעסוקתי, שרשרת האספקה ונושאים נוספים.

הדוח חובר בהתאם לתקני GRI, בחלופת ההתאמה "Core", והדיווחים עולים בקנה אחד עם העקרונות להגדרת תוכן ואיכות הדיווחים. בנוסף, הדוח מתייחס לנספח הנחיות GRIהחלות על ענף הכרייה והמתכות. עם זאת, לא כל ההנחיות ישימות או מתאימות לעסקיה של ICL, ועל כן יושמו באופן סלקטיבי, כך שיתייחסו לפעילויות כריית המחצבים של החברה.

בדוח לשנה זו שילבה ICL גם מדדי SASB (Sustainability Accounting Standards – תקן חשבונאי לקיימוּת) ו-TCFD (Task Force on Climate-related Disclosures – כוח המשימה לגילויים בנושאי אקלים). גילויי TCFDפורסמו בדוח השנתי של ICL לשנת 2021

ICL בררה את התכנים הנכללים בדוח זה תוך תעדוף השפעתם המהותית על נושאי קיימוּת, בעקבות תהליך הערכה בקרב מחזיקי עניין, הן פנימיים והן חיצוניים. במסגרת תהליך זה בוצעו ראיונות עם עובדי ICL, לרבות מנהלים בכירים, לצורכי תהליכי איסוף ואימות המידע עבור דוח זה. הדגשים בדוח זה ומבנה הדוח מבוססים על הרכבם המגוון של מחזיקי העניין של ICL. החברה כוללת בדוח את השפעותיה העיקריות ברמת התאגיד, כמו גם ברמות פירוט גבוהות יותר, בכדי להבטיח שדוח זה יהיה רלוונטי עבור כמה שיותר מחזיקי עניין. כל ההיבטים הנסקרים בדוח הינם מהותיים עבור הארגון. היכן שסוגיה כלשהי זוהתה כמהותית עבור הארגון, הרי שהדבר חל על כל היחידות העסקיות ב-ICL.

על מנת לשמור על עקביות עם תקני הדיווח הבינלאומיים השונים החלים על החברה, כל המידע שנאסף מאתרי ICL בכל רחבי העולם, לרבות מאתריה בישראל, מוצג בדוח זה תוך שימוש בפרוטוקולי דיווח בינלאומיים (דוגמת CDP, GRI), שבהם משתמשת החברה בהצלחה זה יותר מ-10 שנים. המידע המדווח הינו תוצאה של ניתוח ישיר של הסוגיות הנדונות וביצוע חישובים במקרה הצורך (למעט אם צוין אחרת). 

נערכו תיקונים רטרואקטיביים ביחס לדיווחים קודמים בכמה ממדדי הבטיחות והסביבה. כל התיקונים ביחס לדוח הקודם (2020) לא השפיעו באופן משמעותי על הנתונים המדווחים או על המגמות הכוללות משנה לשנה. במקומות בהם נעשו, תיקונים אלה נבעו מתיקוני שגיאות דיווח שזוהו מאתרים ספציפיים בכמה מדדי ביצוע (לדוגמא, מקרים שבהם חלק מהאחראים על דיווח פנימי באתר מסוים שגו בהבנת הגדרות הדיווח של זרמי פסולת או זרמי מים בשנים קודמות). ICL ערכה ביקורת של נתוני פליטות גזי החממה לשנת 2021. בעקבות הביקורת, נעשו כמה תיקונים בנתוני פליטות גזי חממה ביחס לשנים קודמות. 

ביקורת פליטות גזי החממה של ICL לשנת 2021 - מכלולים 1 ו-2

ICL ערכה בהצלחה ביקורת של פליטות החברה לשנת 2018, המשמשות כאמת מידה בסיסית מהימנה במסגרת מחויבותה להפחתת פליטות גזי החממה שלה. בהמשך לתהליך זה וכחלק מאסטרטגיית הפחמן שלה, ערכה ICL ביקורת של פליטות גזי החממה שלה לשנת 2021. 

ICL צופה כי תהליך זה יימשך בשנים הקרובות, בעודה פועלת להפחית את הפליטות ולהחזיק באימות צד שלישי להפחתות שהושגו. 

מדדי קיימות:
גילוי: 102-10
גילוי: 102-45
גילוי: 102-46
גילוי: 102-48
גילוי: 102-49
גילוי: 102-50
גילוי: 102-51
גילוי: 102-52
גילוי: 102-56
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.