אנרגיה מתחדשת

ICL מחויבת למלא את חלקה בביצוע המעבר לכלכלה דלת-פחמן ובמיתון שינוי האקלים. כחלק מחזון הקיימוּת של ICL לשנת 2030, החברה מרחיבה את השימוש במקורות אנרגיה מתחדשים. יעדה של ICL הוא להגדיל את צריכת האנרגיה ממקורות מתחדשים ל-50% עד שנת 2040. כחלק מחזון זה, ICL מגדילה את השימוש שהיא עושה באנרגיות מתחדשות.  \

אנרגיות מתחדשות נחשבות, ככלל, כרכיב מפתח בפתרון להמשך ההתפתחות הכלכלית והאנושית, ובמאבק בהשפעותיו המזיקות של שינוי האקלים. לפיכך, עם העלייה בזמינותן, יעילותן והיתכנותן הכלכלית של אנרגיות מתחדשות, מדינות בכל העולם החלו לעודד ולפתח שימוש רחב-היקף במקורות אנרגיה נקיים.

מרבית אתרי ICL באירופה צורכים כיום חשמל המופק ממקורות מתחדשים מוסמכים.

בשנת 2019 החלה ICL בתהליך מעבר לאנרגיות מתחדשות באמצעות רכישת חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת (בעלי הסמכת מקור מתחדש – GoO) עבור צורכי החשמל של אתרי ICL באירופה. החשמל הופק ממגוון מקורות מתחדשים  – טורבינות רוח, אנרגיית שמש פוטו-וולטאית, חשמל הידרואלקטרי וחשמל המופק מביו-מסה. סך השימוש הגלובלי באנרגיה ממקורות מתחדשים ב-ICL בשנת 2021 עמד על 1,364.4 אלף גיגה-ג'ול (שווה ערך לכ-379 אלף מגה-וואט/שעה). כלומר, 4% מסך צריכת האנרגיה (ישירה ועקיפה) של החברה נבעו ממקורות מתחדשים.

בשנת 2022 החלה ICL ביוזמה רחבת-היקף להתקנת פאנלים פוטו-וולטאיים להפקת אנרגיה סולארית באזורים המתאימים בשטחים התפעוליים של אתריה.

ICL יזמה את הקמתם של מיזמי הפקת אנרגיה סולארית (פוטו-וולטאיים) בהספק של כ-11 מגה-וואט. מתקנים אלה יותקנו על גגות ועל הקרקע באתרי ICL בישראל. המיזמים השונים צפויים להיות מוקמים במהלך 2022, בכפוף לאישורים סטטוטוריים. פרויקטים נוספים צפויים להיות מוקמים באתרי ICL בגרמניה ובספרד. 

ICL בוחנת פרויקטים העולים בקנה אחד עם היעד שהציבה לניטרליות פחמנית עד 2050. הפרויקט המרכזי הוא תחנת כוח פוטו-וולטאית בשילוב עם הפקת מימן ירוק באתר ICL ים המלח (מימן ירוק מוגדר כמימן המופק באמצעות פירוק מים למימן וחמצן תוך שימוש בחשמל ממקורות מתחדשים).

למידע נוסף, קראו את הדוח השנתי של ICL לשנת 2021, עמ' 104.

אגירת אנרגיה כחלק מכלכלה דלת-פחמן

ICL מתאימה גם את סל המוצרים שלה לצרכיה של הכלכלה דלת-הפחמן החדשה. לצורך זה, החברה עוסקת במחקר ופיתוח של סוללות זרימה מבוססות ברום ומערכות המבוססות על תרכובות פוספט, המיועדות לאגירת חשמל ממקורות מתחדשים. 

קרא עוד
7.2
עד שנת 2030, להגדיל משמעותית את חלקם של מקורות האנרגיה המתחדשת בתמהיל האנרגיה הגלובלי.
7.3
עד שנת 2030, הכפלת קצב שיפור היעילות האנרגטית הגלובלית.
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.