מחקר חקלאי

ישנו צורך קריטי בהגברת שפע ואיכות המזון, כמו גם בהתייעלותו של ענף החקלאות. כחלק מתפקידה כיצרנית דשנים מובילה, ICL פועלת לפיתוח וידע בנוגע להזנת הצמח ולשיטות דישון נאותות והפצת מידע זה בקרב חקלאים בכל רחבי העולם. ICL מסייעת בהתמודדות עם האתגרים הנובעים מן הגידול באוכלוסיית העולם, הצטמצמות הקרקעות הזמינות לחקלאות והצורך הדחוף בחיזוק האחריות הסביבתית. \

המרכז לדישון והזנת הצמח - CFPN

בשנת 2015 הקימה ICL את המרכז לדישון והזנת הצמח (Center for Fertilization and Plant Nutrition – CFPN). CFPN הוא מרכז מידע ומחקר גלובלי בתחום הדישון והזנת הצומח בשיתוף עם מִנהל המחקר החקלאי במשרד החקלאות ופיתוח הכפר – מכון וולקני. המועצה האזורית בני שמעון חברה גם היא ב-CFPN, ומייצגת קהילות חקלאיות רבות באזור זה של ישראל.

מטרות ה-CFPN:

  • שיפור הידע והחדשנות בתחום הדישון והזנת הצמח.
  • תמיכה והכשרה של מדענים צעירים.
  • מסירת ידע חקלאי באמצעות הכשרה בידי מומחים.

ה-CFPN, המהווה שותפות ייחודית לישראל בין המגזר הפרטי למגזר הציבורי, מעודד את הרחבתו של הידע, הנדרש כיום יותר מתמיד. על אף החשיבות הרבה הטמונה בדישון והמודעות הגלובלית הגוברת לצורך בהגדלת היקף ייצור המזון ובשיפור ערכו התזונתי של המזון, מספר החוקרים בתחום זה בעולם מצוי דווקא במגמת ירידה. ה-CFPN הוקם על מנת להתמודד עם אתגר זה.

הפעילות המחקרית במרכז מתבצעת על-ידי חוקרי מִנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני – ARO) בשיתוף עם עמיתיהם ממוסדות מחקר אחרים. ה-CFPN מציע מלגות ומענקי מחקר לסטודנטים לתואר שני ושלישי מישראל ומהעולם. במסגרת פעילות המרכז כבר הוכשרו ועבדו סטודנטים זרים מאסיה ומזרח אפריקה. ישנם מספר מיזמי מחקר המתנהלים כעת במסגרת ה-CFPN. בשנת 2021 התנהלו במרכז 50פרויקטים, מתוכם 22 פרויקטים פעילים. במהלך 2021 נערכו שמונה ניסויי שטח. בנוסף, התקיימו קורס בנושא הזנה מינרלית (כולל תרגילי מעבדה), סמינר בשידור חי לצוותי ICL, ומפגש CFPN מיוחד בכנס מדעי החקלאות לשנת 2021. 

CFPN – מאמץ גלובלי

2.1
עד שנת 2030, חיסול הרעב והבטחת נגישות עבור כל בני האדם, בייחוד העניים וחסרי-הישע, לרבות פעוטות, למזון מספיק, מזין ובטיחותי בכל ימות השנה.
2.3
עד שנת 2030, הכפלת שיעור הפריון החקלאי וההכנסות של יצרני מזון בקנה מידה קטן, בייחוד נשים, תושבים ילידים, משקים משפחתיים, רועים ודייגים, לרבות באמצעות נגישות שוויוניות ובטוחה לקרקע, למשאבים ותשומות ייצור אחרות, לידע, לשירותים פיננסיים, לשווקים ולהזדמנויות ליצירת ערך מוסף ותעסוקה שאינה חקלאית.
2.a
הגדלת ההשקעה, לרבות באמצעות הגברת שיתוף הפעולה הבינלאומי, בתשתיות באזורים כפריים, במחקר חקלאי ושירותים הרחבה, בפיתוח טכנולוגי ומאגרים גנטיים של חיות משק וגידולים, במטרה לשפר את כושר הייצור החקלאי במדינות מתפתחות, במיוחד במדינות ברמת הפיתוח הנמוכה ביותר.

PlantDitech: שיתוף פעולה אקדמי עם האוניברסיטה העברית – יחידות Plantarray לביצוע בדיקות חקלאיות ברמה גבוהה

ICL והאוניברסיטה העברית בירושלים משתפות פעולה בביצוע בדיקות חקלאיות ברמה גבוהה באמצעות מערכת ה-Plantarray במסגרת PlantDitech, חברה ישראלית המספקת לחוקרי אגרונומיה פלטפורמת דיאגנוסטיקה וסריקת פנוטיפ פיזיולוגית בהספק גבוה, כמו גם כלי תוכנה אנליטיים קונקלוסיביים, בכדי להגיע לתובנות מעמיקות ביחס לאינטראקציות בין הצמח לסביבה. המערכת מסייעת בבחירה יעילה של סוגי הצמחים המתאימים ביותר לתנאים הסביבתיים, באופן שיתרום לשיפור היבולים ועמידותם בפני גורמי לחץ. שיתוף-הפעולה, לתקופה של 3 שנים, יתבצע בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות, תחת פיקוחם של פרופ' מנחם מושליון ופרופ' רוני וולך, אשר פיתחו את מערכת ה-Plantarray ומפעילים אותה מזה שנים.

מערכת ה-Plantarray היא מערכת אוטומטית לחלוטין, המספקת ניתוח בזמן אמת של מצבם הפיזיולוגי של צמחים, לרבות צבירת ביומסה, יעילות השימוש במים ופעילות שורש. 

מערכת ה-Plantarray היא מערכת אוטומטית לחלוטין, המספקת ניתוח בזמן אמת של מצבם הפיזיולוגי של צמחים, לרבות צבירת ביומסה בצמח, יעילות השימוש במים, הולכה סטומטית ופעילות שורש. מערכת מדויקת זו ניתנת ליישום לשם ניתוח רמות לחץ א-ביוטי, פיתוח דשנים וביוסטימולנטים חדשים, חקירת שורשים וסוגי קרקע, וכו'. 

המדידה הישירה של מאזן המים בצמח וצבירת הביומסה הנקבעת ביחס לשורש ולנבט מאפשרת את חישוב הפרופיל הפיזיולוגי של הצמח ואת תגובתו לסביבה דינמית. המערכת מספקת השוואה כמותית של תגובת הצמח לטיפולים שונים וחיזוי מדויק של צמיחת הצמח ופריונו, וזאת בצורה יעילה, קלה לשימוש ובלתי-פולשנית. 

לגדל יותר עם פחות – אופטימיזציה של רמות השקיה, נוטריינטים וביוסטימולנטים.

במסגרת שיתוף-פעולה זה רכשה ICL אגרונומיה יחידות Plantarray המותקנות בחממת iCore של האוניברסיטה העברית, על מנת לאפשר תפעול נכון ואיסוף נתונים מדויק. ICL אגרונומיה תעשה שימוש במערכת זו לביצוע מבחני שלב 1, פעילויות מו"פ, פרויקטים של ICL חדשנות וצרכים אחרים. 

12.2
עד שנת 2030, השגת ניהול בר-קיימא ושימוש יעיל במשאבי טבע.
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.