גבולות פלנטריים

קיימוּת – החתירה לפיתוח הנותן מענה לצרכי ההווה מבלי לפגוע ביכולתם של דורות העתיד לתת מענה לצורכיהם – התגלתה כתפיסה קשה למימוש. עם זאת, בשנים האחרונות חלה התקדמות, תוך שימוש בגישות סביבתיות וחברתיות מגוונות. \

בשנת 2009 זיהו מדענים תשעה "גבולות פלנטריים" (Planetary Boundaries) אשר במסגרתם יכול המין האנושי להתקיים בבטחה על פני כדור הארץ. מתודולוגיה זו עודכנה בשנת 2015. מטרתה של תפיסת הגבולות הפלנטריים היא להגדיר את הגבולות הסביבתיים במסגרתם יכולה האנושות לפעול ולשגשג באופן בטוח. מסגרת זו, הנשענת על יסודות מדעיים, מסייעת בזיהוי מרחב הפעולה הבטוח עבור האנושות בכדור הארץ. תשעת הגבולות הפלנטריים הם: הידלדלות שכבת האוזון בסטרטוספרה; אובדן שלמוּת הביוספרה (אובדן מגוון ביולוגי והכחדת מינים); זיהום כימי ופליטת חומרים חדשים; שינוי אקלים; עליית רמת החומציות באוקיינוסים; צריכת מים שפירים והמחזור ההידרולוגי הגלובלי; שינוי מערכת הקרקע; זרימת חנקן וזרחן לביוספרה ולאוקיינוסים; והעמסת אירוסולים באטמוספירה. למרבה הצער, נכון לעת הזו המין האנושי חורג מתחומם של כמה מן הגבולות הללו.

אומדנים בדבר האופן בו משתני בקרה שונים ביחס לשבעה גבולות פלנטריים השתנו משנת 1950 ועד היום. המצולע הירוק מייצג את מרחב הפעילות הבטוח. מקור: Steffen et al. 2015.

ICL, כחברת גלובלית בעלת טווח פעילויות המקיפות את כל שלבי מחזור חיי המוצר. החל בהפקת חומרי הגלם ועד לשימוש הסופי בשוקי הקצה, מביאה בחשבון, מפתחת ומקיימת במסגרת מיזמיה ותוכניותיה את הדרישות הסביבתיות לאורך כל שלבי הפעילות, במסגרת מה שמכונה "ניהול אחראי של מחזור חיי המוצר" (Product Stewardship). 

פעילויותיה של ICL מתייחסות לכמה מן הגבולות הפלנטריים. 

  • באשר לשינוי האקלים, ICL הציבה לעצמה יעד לצמצום פליטות גזי חממה והגברת השימוש באנרגיה ממקורות מתחדשים. 
  • ביחס להידלדלות שכבת האוזון בסטרטוספרה, ICL עוקבת בקפידה אחר פעילותה לייצור מתיל ברומיד, חומר שזוהה כתורם להידלדלות האוזון,וצמצמה את היקף ייצורו.

פעילויות החקלאות הגלובליות מפעילות לחץ על הגבולות הפלנטריים ומציבות את אתגר השגתו של ביטחון תזונתי מבלי לערער את יציבות כדור הארץ.

  • מוצריה העיקריים של ICL הם דשנים, בייחוד דשנים מבוססי-פוספט ומבוססי-אשלג. שימוש נכון במוצריה של ICL יכול למנוע חלחול של חנקן עודף ולאפשר שימוש ממושך יותר בקרקע חקלאית, אשר, עם הזמן, יצמצם את השינוי בשימושי מערכות הקרקע. ICL מדריכה חקלאים לגבי שימוש מאוזן בדשנים. 
  • בנוסף, ICL ממקדת את מאמציה בפיתוח וייצור של חלבון חלופי.
מדדי קיימות:
גילוי: 102-15
גילוי: 102-46
גילוי: 102-49
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.