ניהול סיכונים ועקרון הזהירות המונעת

במסגרת התוכנית האסטרטגית של ICL ליישום פרקטיקות עסקיות בנות קיימא, גובש מבנה ניהול סיכונים ארגוני  אשר כולל, בין היתר, נושאים בתחום הקיימות. באמצעות תהליך מובנה המזהה סיכונים והזדמנויות, ICL מיישמת את "עקרון הזהירות המונעת". \

ICL נוקטת במאמצים רבים כדי לוודא שהיא עומדת בדרישות הרשויות ופועלת בהתאם להנחיותיהן.

באשר לסוגיות סביבתיות, המחויבות של ICL לעקרונות האמנה הגלובלית בדבר "טיפול אחראי" משמשת כבסיס לשילוב עיקרון הזהירות המונעת. הגישה של ICL ביחס לבטיחות המוצר כוללת הערכה של מוצריה וקבלת האחריות עליהם למשך כל חיי המוצר. ICL מבצעת באופן רציף ועקבי הערכה למוצרים כימיים חדשים לפני העברתם לשלב הייצור המסחרי. בנוסף, מוצרים קיימים עוברים תהליך הערכה בכל שלב בייצור ובשרשרת האספקה ​​שלהם. ICL מקצה משאבים לביצוע מחקר ואיסוף נתונים לגבי מוצריה, כנדרש לצורך אפיון מלא של מאפייני הבטיחות של המוצרים, תוך התייחסות לסכנות לבריאות האדם ולאיומים סביבתיים.

12.4
עד שנת 2020, השגת ניהול איתן סביבתית של כימיקלים וכל הפסולת הכימית לכל אורך מחזור חייהם, בהתאם למסגרות בינלאומיות מוסכמות, והפחתה ניכרת של פליטתם לאוויר, למים ולקרקע, על מנת למזער את השפעותיהם השליליות על בריאות האדם והסביבה.

ניהול סיכונים תאגידי (ERM)

ICL גיבשה מדיניות ונהלים רשמיים ואחידים בתחום ניהול סיכונים תאגידי (ERM) המבוססים על מתודולוגיית ניהול הסיכונים של COSO. התהליך הביא לשיפור תהליכי הניהול ויכולתה של ICL להשיג את יעדיה תוך שמירה על הסביבה ובטיחות עובדיה. כמו כן, במהלך השנה החולפת,ICL יישמה מערכת ניהול התומכת בניהול ERM ובתהליך הכולל של ניהול סיכונים.

פעילויות ה-ERM של ICLעושות שימוש במסגרת עסקית משולבת וביכולות אחרות כדי לשלב באופן משמעותי את ניהול הסיכונים בתרבות העסקית שלה. שילוב זה נועד להגביר את הביצועים של היחידות העסקיות השונות ב-ICL, לתמוך בפעילויות התאגיד, למזער את החשיפה לסיכונים ולזהות הזדמנויות על מנת לאפשר הישגים אסטרטגיים.

נערך תהליך מקיף למיפוי סיכונים בכל מגוון היחידות הארגוניות של ICL. המיפוי כלל סיכונים הקשורים לפעילות של ICL, ל-EHS, לרגולציה ובטיחות מוצרים, לשינויי אקלים, לפיננסים, לממשל תאגידי, ועוד.

ההשפעה מוערכת בהתאם לארבע קטגוריות עיקריות: פיננסית, תפעולית, אכיפה ורישיון חברתי לפעול. אלו מעניקים ל-ICL את היכולת לנתח ולהתאים את תוכניות הפעולה שלה בהתאם לסיכון הפוטנציאלי הגבוה ביותר.

גודל הסיכון נקבע על ידי הכפלת ציוני ההשפעה והסבירות שזוהו. הגודל מחולק לשלושה טווחי ניהול לפי מטריצת הסיכונים של ICL.

מפותחת תוכנית להפחתת סיכונים עבור כל סיכון שזוהה בתהליך ה-ERM ומצריך בקרה על ידי ההנהלה.

התקדמות הקשורה בפעילויות להתפתחות והפחתת סיכונים מדווחת מדי רבעון לחטיבות העסקיות השונות. בנוסף, התקדמות זו מדווחת פעמיים בשנה ל-GEC ופעם בשנה ל-BOD. מערכת ניהול הסיכונים החדשה מאפשרת ל-ICL לשלוט ולהפחית בסיכונים ברמות שונות של הארגון, תוך שימוש בפרספקטיבה גלובלית.

כוח משימה לגילויים פיננסיים הקשורים לאקלים (TCFD)

כחלק מגילוי ה-TCFD הראשון של החברה, ICL זיהתה סיכונים והזדמנויות הקשורים לשינויי אקלים. היא גם הטמיעה אסטרטגיה שבה היא משתמשת כדי לנתח ולהפחית את הסיכונים הרלוונטיים.

קרא עוד
מדדי קיימות:
גילוי: 102-11
גילוי: 102-15
גילוי: 102-20
גילוי: 103-1
גילוי: 103-2
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.