© 2025 | ICL כל הזכויות שמורות
בשנת 2009 זיהו מדענים תשעה "גבולות פלנטריים" (Planetary Boundaries) אשר במסגרתם יכול המין האנושי להתקיים בבטחה על פני כדור הארץ. מתודולוגיה זו עודכנה בשנת 2015. מטרתה של תפיסת הגבולות הפלנטריים היא להגדיר את הגבולות הסביבתיים במסגרתם יכולה האנושות לפעול ולשגשג באופן בטוח. מסגרת זו, הנשענת על יסודות מדעיים, מסייעת בזיהוי מרחב הפעולה הבטוח עבור האנושות בכדור הארץ. תשעת הגבולות הפלנטריים הם: הידלדלות שכבת האוזון בסטרטוספרה; אובדן שלמוּת הביוספרה (אובדן מגוון ביולוגי והכחדת מינים); זיהום כימי ופליטת חומרים חדשים; שינוי אקלים; עליית רמת החומציות באוקיינוסים; צריכת מים שפירים והמחזור ההידרולוגי הגלובלי; שינוי מערכת הקרקע; זרימת חנקן וזרחן לביוספרה ולאוקיינוסים; והעמסת אירוסולים באטמוספירה. למרבה הצער, נכון לעת הזו המין האנושי חורג מתחומם של כמה מן הגבולות הללו.
ICL, כחברת גלובלית בעלת טווח פעילויות המקיפות את כל שלבי מחזור חיי המוצר. החל בהפקת חומרי הגלם ועד לשימוש הסופי בשוקי הקצה, מביאה בחשבון, מפתחת ומקיימת במסגרת מיזמיה ותוכניותיה את הדרישות הסביבתיות לאורך כל שלבי הפעילות, במסגרת מה שמכונה "ניהול אחראי של מחזור חיי המוצר" (Product Stewardship).
פעילויותיה של ICL מתייחסות לכמה מן הגבולות הפלנטריים.
פעילויות החקלאות הגלובליות מפעילות לחץ על הגבולות הפלנטריים ומציבות את אתגר השגתו של ביטחון תזונתי מבלי לערער את יציבות כדור הארץ.