תוכנית פעולה וולונטרית לבקרת פליטות (VECAP)

תוכנית VECAP (Voluntary Emissions Control Action Plan) נוסדה לפני 14 שנה על-ידי יצרני מעכבי בעירה מבוססי-ברום על מנת לתת מענה לחששות הנוגעים לפליטות סביבתיות במסגרת הייצור והשימוש בתוספים אלו. \

מטרתה של תוכנית VECAP היא להגביר את המודעות לתהליכי טיפול בכימיקלים לכל אורך שרשרת הערך. היא משמשת ככלי להגברת ההבנה של ניהול כימיקלים ברמה העולה על דרישות החוק הקיימות; קידום דיאלוג קונסטרוקטיבי בין ענפי תעשייה רלוונטיים, רגולטורים ומחזיקי עניין; וכן הגברת המודעות בקרב כל הגורמים המעורבים בתהליך. מאז ייסודה הביאה תוכנית VECAP לא רק לשיפור בפרקטיקות ניהול התוספים במתקנים התעשייתיים של המשתמשים, אלא אף להפחתה מובהקת בפליטות. מדובר באמצעי מוכר לצמצום סיכונים, בעל ערך מוסף מובהק הן עבור המשתמשים והם עבור רגולטורים, לרבות הסוכנות האירופית לכימיקלים (ECHA).

המטרה היא למזער את פליטתם של תוספים אל הסביבה.

תוכנית VECAP נשענה במקור על סקרי איסוף נתונים על מנת להמחיש מגמות של ירידה משמעותית משנה לשנה בפוטנציאל הפליטות. נוסף על כך, מערכת דירוג אשר הוכנסה בשלב מאוחר יותר העידה כי רוב ניכר מקרב משתמשי ההמשך יישמו את הפרקטיקות המיטביות של תוכנית VECAP, וזכו לדירוג זהב או כסף. 

על רקע זה החליטו מועצת הברום הבינלאומית (BSEF) וחבריה (יצרניות מעכבי בעירה)  להפסיק את איסוף הנתונים המסורתי באמצעות סקרים, ולנקוט במקום זאת בגישה חדשה לקידום תוכנית VECAP כאמצעי בעל תוקף לצמצום סיכונים עבור משתמשים בתוספי מעכבי בעירה מבוססי-ברום.

לאורך השנים תוכנית VECAP התפתחה והתגבשה לכדי מערכת מקיפה לניהול כימיקלים, אשר ניתן ליישם על מגוון רחב בהרבה של תהליכים וחומרי גלם. לעיון בקובץ הפרקטיקות המיטביות החדש של VECAP.

12.4
עד שנת 2020, השגת ניהול איתן סביבתית של כימיקלים וכל הפסולת הכימית לכל אורך מחזור חייהם, בהתאם למסגרות בינלאומיות מוסכמות, והפחתה ניכרת של פליטתם לאוויר, למים ולקרקע, על מנת למזער את השפעותיהם השליליות על בריאות האדם והסביבה.
מדדי קיימות:
גילוי: 103-3
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.