© 2025 | ICL כל הזכויות שמורות
מים הם משאב הטבע הנצרך ביותר והיסוד החיוני ביותר לקיום האנושי. מי שתייה נקיים ובטוחים הם נדירים. פחות מאחוז אחד מן המים על פני כדור הארץ זמינים לצריכת בני-אדם.
מספר ה אתרי ייצור מרכזיים של ICL ממוקמים באזורים צחיחים. על כן, חיסכון במים הוא יסוד מובנה בתרבות העסקית של ICL. החברה שואפת בהתמדה לצמצם את צריכת המים שלה, ובייחוד את צריכת המים השפירים. היכן שהדבר מתאפשר, מתקני הייצור של החברה עושים שימוש במים מליחים במסגרת תהליכי הייצור, או במים אחרים שאינם ראויים לשתייה.
בשנת 2021 לא נרשמו כל מקרי אי-ציות הקשורים להיתרים, תקנים ותקנות בנוגע לאיכות מים.
במתקני ייצור גדולים של החברה, בהם מותקנות מערכות סינון וסולקנים להפחתת פליטות לאוויר, המערכות מצריכות שימוש במים כחלק משגרת הפעלתן, ולכן ICL צופה עלייה מסוימת בצריכת המים במהלך השנים הקרובות. ICL ממפה באופן פרואקטיבי פרויקטים פוטנציאליים לחסכון במים, בעיקר מים שפירים. תוכנית ACE, המתמקדת בפרויקטים לחסכון באנרגיה, הורחבה, ומתמקדת כעת גם בייעול שימוש במים ופליטות פחמן.
צריכת מים שפירים כוללת מי רשת ומים שפירים מבארות
צריכת מים שאינם שפירים כוללת תמלחות, מים מליחים, מי ים, מי נהרות ומי גשמים
הנתונים אינם כוללים שאיבה שנתית של מי ים המלח, הנחשבים לחומר גלם.
הערה: בטבלאות שלהלן, שנת 2008 מוצגת כשנת הבסיס המשמשת את ICL למדידת ביצועיה בטווח הארוך (בנוסף למדידת ביצועים בטווח הקצר, משנה לשנה).
סך צריכת המים הגלובלית של ICL (שפירים ושאינם שפירים) ירדה בין השנים 2020 ו-2021, עם ירידה של 3.4%. הירידה הכוללת בשנת 2021 נבעה בעיקר מהפסקת פעילויות כרייה מסוימות בישראל ובספרד והפחתת צריכת המים בפעילויות כרייה בבריטניה ובסין. ירידה זו השפיעה גם על כמות מי השפכים שהוזרמו.
כ-20% ממפעלי הייצור של ICL ו-58% מסך המים שנצרכו היו במקומות שבהם מאזן המים הבסיסי הוא של מחסור גבוה או גבוה במיוחד במים.
הסך הכולל הגלובלי של תפוקת שפכים ב-ICL בשנת 2021 ירד ב-1% בהשוואה לשנת 2020.
ICL רותם מיישמת תוכנית-אב לטיפול בשפכים, שמטרתה העיקרית היא צמצום כמויות השפכים הנובעים מפעילויותיה, באמצעות המרת חלק מן השפכים למוצרים, מִחזוּר מי שפכים, הפחתת צריכת המים, טיהור/נטרול מי שפכים ושיקום מאגרי מי שפכים. התוכנית כוללת כיום זרמי שפכים נוספים, הנוצרים בתהליכי טיהור פליטות לאוויר הנדרשים מכוח חוק אוויר נקי החל בישראל. למידע נוסף אודות תוכנית הטיפול בשפכים ובריכות אגירת הגבס ב-ICL רותם, ראו בדוח השנתי של ICL לשנת 2021.
קרא עודהחל משנת 2009, YPH עורכת פרויקט רחב-היקף שמטרתו להסיר לחלוטין את כל תפוקת השפכים שלה. יעדיו של פרויקט "אפס שפכים" הושגו באמצעות הפרדה ושימוש בזרמים לפי איכויות שונות, אגירת שפכים ממוחזרים, מערכות לשימוש חוזר ואמצעים נוספים. על אף צירוף המיזם המשותףICL סין YPH להיקף הדיווחים של החברה בשנת 2016, סך כמויות השפכים של ICL במהלך השנים 2016-2017 נותר כמעט ללא שינוי בהשוואה לשנת 2015. הפרויקט אף הוביל לירידה משמעותית בתפוקת השפכים ביחס לייצור פוספט.
לפרטים נוספים אודות פרויקטים לצמצום שפכים באתרי ICL ובאזורי פעילותה השונים, ראו בדוח השנתי של ICL לשנת 2021.