© 2025 | ICL כל הזכויות שמורות
ניהול אחראי של מחזור חיי המוצר, שמשמעו נטילת אחריות על מזעור השפעתו הסביבתית של מוצר בכל שלבי מחזור חייו, מצוי בליבת הפעילות האחראית של תעשיית הכימיקלים ומהווה את אחד מעמודי התווך החשובים של מתודולוגית הטיפול האחראי (Responsible Care®).
בכדי להבטיח את זרימת המידע במעלה ובמורד שרשרת הערך ולוודא שהשימוש בכימיקלים מנוהל באופן בטיחותי לכל אורך מחזור חייהם, מקיימת ICL דיאלוג ויחסי עבודה קרובים, שקופים ומתמשכים עם ספקיה, לקוחותיה וגורמים אחרים בשרשרת הערך. ICL נוקטת במגוון אמצעים לכל אורך שרשרת הערך על מנת להגביר את השפעתה החיובית ולמזער את השפעותיה השליליות. כך למשל, קראו עוד אודות מעורבותה של ICL במיזם TfS ("יחד לקיימוּת") לקידום רכש בר-קיימא.
כבר בשלב החדשנות, ICL בוחנת מגמות-על המתרחשות ברחבי העולם ורואה ביעדי הפיתוח בר-הקיימא (SDGs) של האו"ם עקרונות מנחים ביחס למוצרים אותם יש לפתח. פיתוח מוצרים נעשה בהתאם ל"אינדקס קיימוּת" שפותח בחברה. בנוסף, מוצרים קיימים עומדים באמות-מידה רגולטוריות.
היעד שהציבה ICL הוא הגדלת שיעור הערכות טביעות-הרגל הפחמניות המוּצריוֹת (PCF) ב-50% מדי שנה. החברה כבר השלימה את חישוב טביעת-הרגל הפחמנית ביחס למעל 100 מוצרים, ובכוונתה להמשיך ולצרף מוצרים נוספים. בנוסף, נערכת החברה להתמודדות עם מנגנון גבול הפחמן של האיחוד האירופי (CBAM), שיישומו צפוי בעתיד הקרוב.
ICL נותנת עדיפות לגישות ניהול מוצר המפחיתות את הפליטות לסביבה במהלך השימוש במוצרים. עדיפות זו רלוונטית הן לדשנים מתוצרת ICL והן למוצרים התעשייתיים. בתחום הדשנים, ICL מפתחת מוצרים הממזערים השפעה סביבתית, כגון דשנים בשחרור מבוקר ודשנים מיוחדים אחרים. בנוסף, החברה תומכת בחקלאים באמצעות צוות האגרונומים המקצועיים שלה, המספקים תמיכה ופרקטיקות מיטביות בדבר שימוש מאוזן ובר-קיימא בדשנים. לאחרונה החלה החברה לספק גם פלטפורמות דיגיטליות המאפשרות לחקלאים לעסוק בחקלאות מדייקת.
בתחום המוצרים התעשייתיים מציעה ICL פרקטיקות מיטביות (best practices) לשימוש ביחס לרבים ממוצריה, וזאת כחלק מן השירות שהיא מספקת ללקוחותיה. מעבדות ICL עומדות הכן לספק תמיכה בצרכיהם ובקשותיהם של הלקוחות, בין אם בבדיקה וניסוי של פורמולציות חדשות או בסיוע ללקוחות לאתר ולפתור בעיות שהועלו על-ידם. כך למשל, מתודולוגיית SAFR, שפותחה על-ידי ICL, מספקת ללקוחות מידע בדבר חלופות מעכבי הבעירה המתאימות ביותר עבורם בהתאם לשימוש המבוקש.
לקוחות ICL מקבלים דפי מידע בטיחותי מהותי (Material Safety Data Sheets – MSDS), המצורפים למוצרים רלוונטיים. דפי מידע אלו זמינים בעשרות שפות ועולים בהרבה על דרישות הציות במרבית המדינות. כרטיסיות בטיחות זמינות גם הן עבור עובדי ICL ועבור צוותי הלוגיסטיקה וההפצה של מוצרי ICL, לרבות ספר הדרכת בטיחות מיוחד לטיפול בברום.
תוכנית VECAP היא מסגרת ניהול אחראי של מחזור חיי המוצר לניהול כימיקלים לכל אורך שרשרת הערך, העולה על דרישות הרגולציה והחוק. התוכנית הושקה בשנת 2004 על-ידי מועצת הברום הבינלאומית (BSEF) ואיגוד חברות גימור הטקסטיל בבריטניה, במטרה להפחית פליטות של מעכב הבעירה המוברם Deca-BDE. בשנת 2015 הורחבה התוכנית כך שתכלול את כל מעכבי הבעירה המוברמים בתצורת אבקה המיוצרים על-ידי תאגידים החברים ב-VECAP. בשנת 2019 פרסמה VECAP את קוד VECAP לפרקטיקות מיטביות, הכולל דוגמאות למקורות פליטה אפשריים ונהלי תחזוקה נאותים, על מנת לסייע ליצרנים ולמשתמשי המשך – בעיקר יצרני תרכובות, פורמולציות טקסטיל ואצוות-אב בענף המרת הפלסטיקה – לקיים בקרה, להפחית ושפר בעקביות את פוטנציאל הפליטות של מעכבי בעירה במסגרת פעילותם.
קרא עודICL נותנת מענה גם לבקשות אחרות בנושאי בטיחות המגיעות מלקוחותיה, כגון הצהרות מזון מהונדס גנטית/אלרגנים, ועוד.
באשר לסוף חיי המוצר, ICL בוחנת יוזמה העושה שימוש באסטרטגיות מתחום הכלכלה המעגלית ביחס למעכבי בעירה וביחס למוצרים המשמשים בתעשיית הבנייה.
כיצרנית מובילה של דשנים ודשנים מיוחדים המיועדים להגדיל את רמת הדיוק, מוצרי ICL מגדילים את היבולים ומשפרים את איכות הגידולים, תוך שהם מצמצמים את צריכת המים ואובדן של חומרי דישון כתוצאה מזליגה ונידוף.